Rynkebehandling er metoder for å bli kvitt uønskede rynker i ansiktet. Ettersom vi blir eldre blir huden mer og mer utsatt for ulike belastninger, dette fører til rynker og linjer. Grunnen til at rynker oppstår er en kombinasjon av flere faktorer. En av de er at kollagenet i underhuden minsker og huden danner ikke nye hudceller like raskt. Dette gjør at huden mister sine elastiske egenskaper og blir tynnere. Kollagen er et protein som gir huden styrke og er med på å fylle ut huden slik at den er jevn. Når huden blir tynnere er den også mer utsatt for sol.  

Hver gang ansiktsmuskulaturen brukes, enten når vi nyser, er sinte eller smiler spennes ansiktsmuskulaturen, dette i kombinasjon med at huden mister sine elastiske egenskaper blir rynkene mer synlig. 

Rynker oppstår oftest etter fylte 25 år, ettersom det er da hudens aldring starter. For kvinner fremskyndes huden mer ved nedgang av østrogennivået i årene frem til overgangsalderen.  

Det er ikke mulig å unngå rynker helt ettersom det er en naturlig prosess, men det er en rekke metoder for rynkebehandling som kan benyttes for å begrense synligheten av rynker. 

Microneedling

Dermapen 4 er et behandlingsverktøy som stimulerer huden slik at den reparerer seg selv. Dette gjør at det dannes en friskere, yngre og glattere hud. Dermapen 4 penetrerer huden ca 1920 ganger i sekundet med en dybde på mellom 0,5 og 2,5 mm etter hvilket område som behandles. Behandlingen gir klinisk beviste resultater på fine linjer, rynker og har en oppstrammende effekt på huden. Dermapen benytter microneedling, som er en ikke kirurgisk prosedyre. Denne prosedyren er egnet for alle hudtyper, både for menn og kvinner. 

Les mer om Dermapen her. 

Effektiv og skånsom rynkebehandling

Dermapen benytter en fraksjonert form for microneedling som øker hudens kollagenproduksjon og er mer effektiv enn andre peeling metoder. Dermapen er den mest brukte formen for microneedling med over 1,6 millioner behandlinger utført over hele kloden. Dette er grunnet hvor effektiv, skånsom, mindre smertefull og færre bivirkninger behandlingsmetoden har i forhold til tradisjonelle dermarollere eller laser. 

Naturlig Kollagen økning

Hudens naturlige fornyelsesprosess bremses etter hvert som vi blir eldre, kollagenet huden naturlig produserer minsker og huden blir mindre elastisk. Dermapen behandling gjør slik at hudens egne celler aktiveres og produserer kollagen. Dette er gjennom behandling i kombinasjon med med ulike serum som er basert på naturlige virkestoffer som vitamin B5, Hyaluronsyre og antiinflammatoriske ingredienser. Behandlingen trigger fibroblasten som er hudens ledende bindevevscelle til å produsere mer elastin og kollagen. 

Mikronåler

Dermapen skaper mikroskopiske hull i huden med mikronåler, disse hullene bidrar til at huden absorberer serumet som benyttes under behandlingen. Dette betyr at opp til 80% mer av næringsstoffene kommer dypere ned i huden.  

Nærmere smertefri rynkebehandling 

Behandlingen er ikke helt smertefri ettersom det er noen områder som er mer følsomme enn andre. Noen beskriver behandlingen som at det føles ut som at huden “slipes”. Om kunden ønsker å benytte bedøvelseskrem vil det bli benyttet, men Dermapen 4 er mindre aggressiv og bedøvelseskrem er ikke alltid nødvendig. Kun når dype arr behandles med Dermapen 4 benyttes bedøvelseskrem. Det er ut fra hvor dypt nålene skal gå om bedøvelseskrem vurderes. Andre microneedling behandlinger er ofte forbundet med smerter og bedøvelseskrem er mer vanlig å benytte i behandlinger med for eksempel dermaroller. 

Varierende dybde 

Huden varierer i tykkelse over ansiktet. For å få huden til å produsere kollagen med mål om å få en bedre hudstruktur må nålene komme ned til hudlaget som heter retikulære dermis. Dette er altså den nedre delen av lærhuden. Det benyttes lengre nåler på områder det er tykkere hud. Områder som rundt øynene, øreflipper, øyelokk, lepper og nese benyttes det kortere nåler. Dette er en av fordelene med Dermapen 4 ettersom den kan justeres og behandle mer ømfintlige områder.  

Synlige resultater fra første rynkebehandling

Vanligvis kan du se forbedring fra første rynkebehandling, men mer langvarige og synlige resultater vil komme etter 4- 6 fullførte behandlinger. Rett etter behandling vil huden være rosa og være lik som solbrent hud i mellom 12 til 48 timer. Huden kan bli noe tørr og ruglete mens den leges. Huden vil bare fortsette å forbedre seg i 6 til 12 måneder etter endt behandlingsforløp i kombinasjon med anbefalt hudpleie.  

For generell hudforbedring anbefales det 4-6 behandlinger med 4 ukers mellomrom. 

Dermapen kan bidra til å begrense rynker og linjer i ansiktet, men den kan også benyttes til å redusere hyperpigmenteringer, Forminske store porer, redusere arrdannelser og gi huden en bedre glødende overflate. 

Flere rynkebehandlinger

Det er flere ulike metoder som kan benyttes for å få fjernet rynker. Dermapen er en meget effektiv og god behandling som gir minimalt med bivirkninger og negative ettervirkninger. Hos Prime Medical Clinic har vi en rekke behandlinger som kan benyttes, som for eksempel Exuviance Luksus og Prime Deluxe ansiktsbehandling. 

Ta kontakt med oss i dag for konsultasjon, så vi kan hjelpe deg med din hud og dine ønsker.