Risikoen for å bli smittet av neglesopp

Neglesopp, eller onykomykose, forårsakes av små, levende mikroorganismer som lever av dødt hudvev, og svaret på spørsmålet ”er neglesopp smittsomt”? er ja. Se fotterapi.

Soppen kan smittes fra person til person, enten gjennom direkte eller indirekte kontakt, og den spres like fort som influensa. Den kan også spres fra en av tåneglene dine til en annen, eller fra en tånegl til en fingernegl. Risikoen for å bli smittet av neglesopp er spesielt høy i varme, fuktige områder hvor soppen trives, for eksempel i svømmebasseng, offentlige dusjer og garderober. En annen måte å få neglesoppen på er ved å dele personlige gjenstander som håndklær, sko og negleklippere med en infisert person. Den kan også spres i neglesalonger via neglelakk eller instrumenter som ikke har blitt ordentlig sterilisert.

Symptomer på neglesoppinfeksjon

Hvis du har symptomer på neglesoppinfeksjon – for eksempel misfargede, sprø, deformerte eller tykke negler – er det en god sjanse for at du fikk infeksjonen fra noen andre, og det er derfor viktig at sørger for riktig hygiene for å hindre at du igjen smitter noen.

Ta disse forholdsreglene for å få kontroll på neglesopp infeksjonen og redusere risikoen for å smitte andre:

  • Unngå å gå barfot rundt i huset eller på offentlige steder
  • Ikke del sko med andre mennesker
  • Bytt sko og sokker hyppig
  • Tørk føttene nøye etter dusj
  • Ikke bruk neglelakk
  • La føttene dine lufttørke så ofte som mulig
  • Bruk en neglesopp behandling som din fotterapeut anbefaler , direkte på de infiserte neglene

Onykomykose kan smitte uavhengig av alder og etnisitet, men idrettsutøvere, svømmere, eldre og mennesker med visse sykdommer, som for eksempel diabetes og psoriasis, har høyre sannsynlighet for smitte enn en frisk person. Man vet ikke helt sikkert hvorfor noen mennesker er mer utsatte for neglesoppinfeksjoner enn andre, men risikoen for infeksjon har mest sannsynlig en sammenheng med et nedsatt immunforsvar.

Bestill time

Bestill time